En blogg och mat och bakning.

Falukorv i ugnen

Falukorv är något jag har haft väldigt svårt för förut. Bara för att jag alltid ätit den bara stekt i stekpannan. Men jag upptäcker nya recept med falukorv som smakar jättegott och som återkommer hemma hos oss. Det här receptet blev en riktigt lyxig vardagsrätt som verkligen smakar jättegott! Ganska billig rätt också då man oftast har det mesta hemma, och mycket mat blir det. Allra godast blir det med riktig grädde. Jag hoppade över den rivna osten men man kan absolut tillsätta det, och serverade med potatismos.

 
 
Du behöver: 
 
1 ring falukorv
3 stora tomater
1-2 lökar eller en knippe lök
2 vitlöksklyftor
 
Såsen: 
 
3 dl grädde
2-3 msk ketchup
1-2 msk johnnys senap
Eventuellt lite chilisås eller sweet chili 
Salt & peppar
 
Toppa med riven ost (om man vill)

Såhär gör du:
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Lägg falukorven i en ugnsform. Skär djupa snitt runtom i hela falukorven. Fyll snitten med skivor av tomat. Skiva lök och lägg i mitten och runt om. Pressa vitlök över alltihop. Vispa ihop alla ingredienser till såsen. Lägg till mer av någon ingrediens om det behövs. Häll såsen över falukorven och löken. Strö över riven ost. Gratinera i ugnen ca 35-40 min i 200 grader.  
Servera med potatis eller potatismos.